Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Παρέμβαση στη συνήγορο του δημότη


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΡΡΟΙΑΣ ΔΗΜΟΤΗ

Την Παρασκευή 16/3 επισκεφθήκαμε τη συνήγορο του δημότη Ελένη Σφήκα.
Το ζητούμενο ήταν ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ , για να βοηθήσει τους δημότες στο θέμα των χαρατσιών μέσω ΔΕΗ. Το συμπέρασμα είναι όπως παρακάτω .
  1. Ο Δήμος δεν είναι στο πλευρό του δημότη σε καμία περίπτωση ασυμφωνίας με το μέτρο ή πολιτικής ανυπακοής . Αυτό είχε ήδη γίνει καθαρό και στο σχετικό δημοτικό συμβούλιο και ήταν αναμενόμενο.
  2. Όσοι δημότες είναι εξυπηρετούμενοι από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟΡΩΝ, τότε με την κάρτα αυτή, η συνήγορος του δημότη μπορεί να προσφύγει μαζί με τον δημότη στον έφορο και να ζητήσει απαλλαγή του  ή σοβαρή μείωση της οφειλής του στη ΔΕΗ. Η κάρτα του δήμου συνηγορεί στην απαλλαγή του αποφασιστικά, γιατί αποτελεί '' απόδειξη της  ειδικής ανάγκης '' για τον έφορο. 
  3. Σε  περιπτώσεις πραγματικής οικονομικής αδυναμίας ή κοινωνικών λόγων , που να αποδείχνονται με επίσημα έγγραφα (όπως χρόνια ανεργία, πολύ χαμηλό εισόδημα , βαριές παθήσεις που απαγορεύουν την εργασία ) , αφού φτάσει στον δημότη ο λογαριασμός που λέει '' ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ''  , τότε η νομική υπηρεσία του δήμου αναλαμβάνει τα ασφαλιστικά μέτρα των συγκεκριμένων ατόμων κατά της ΔΕΗ , χωρίς έξοδά τους προκειμένου η ΔΕΗ να μην τους κόψει το ρεύμα.
Αυτά είναι τα μικρά , αλλά όχι αμελητέα κέρδη της παρέμβασής μας σε ένα δήμο με την γνωστή ηγετική ομάδα και την γνωστή πολιτική αδυναμία  του δημάρχου να δράσει σαν θεσμικός εκπρόσωπος των πολιτών και όχι σαν κομματικό στέλεχος. Συνεχίζουμε.