Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ενημέρωση απο την συγκέντρωση έξω από το υπουργείο μεταφορών και δικτύων στον Χολαργό.

Την Τετάρτη 29/02 συμμετείχαμε μαζί με εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, κινήσεις γειτονιάς και την Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην συγκέντρωση έξω από το υπουργείο μεταφορών και δικτύων στον Χολαργό.

Μέσα συνεδρίαζε ο ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), για τη δημοπράτηση των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων της Αττικής.Την ανάθεση με λίγα λόγια της διαχείρισης των απορριμμάτων στον Μπόμπολα. Έργο που θα οδηγήσει σε αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας για όλους της κατοίκους της Αττικής, και σε μη οικολογικές διαδικασίες.

Η προηγούμενη απόπειρα είχε ματαιωθεί (επίσημα, λόγω έλλειψης απαρτίας), κάτω από την πίεση της παρουσίας πολιτών και εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση. Αυτή τη φορά δεν ξέρουμε. Η μεγάλη αστυνομική δύναμη είμαστε σίγουροι όμως ότι εξασφάλισε τα συμφέροντα του μεγαλο - εργολάβου.

Τους επόμενους μήνες με τον Καλλικράτη 2 και το μνημόνιο στις εργασιακές σχέσεις μεθοδεύουν και το ξεπούλημα της συλλογής απορριμμάτων στις ιδιωτικές εταιρίες. Εξέλιξη, που όπως και στις υπόλοιπες χώρες που εφαρμόστηκε, θα σημαίνει αύξηση των τελών και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με ότι αυτό συνεπάγεται στις αντίστοιχες εργασιακές σχέσεις.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο blog της ΠΡΟΣΥΝΑΤ