Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 6/4/2012

Συμμετείχαμε την Παρασκευή 6 Απρίλη στην Συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά της ΔΕΗ και στην πορεία που ακολούθησε μέσω της Ερμού προς το ΥΠ. ΟΙΚ. Μετά το Υπουργείο Οικονομικών η πορεία κατευθύνθηκε στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο συναγωνιστής Δ. Χριστούλας, κράτησε ενός λεπτού σιγή, κατέθεσε λουλούδια και βροντοφώναξε "Ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα". Θυμίζουμε ότι ο Δ. Χριστούλας συμμετείχε στην αντίστοιχη με εμάς επιτροπή των Αμπελοκήπων.

Δυστυχώς η συμμετοχή στην διαμαρτυρία αυτή ήταν μικρή τόσο από πλευράς μας (5 άτομα) όσο και γενικά, περίπου 200 άνθρωποι.

Ως προς τα αιτήματά μας: αντιπροσωπεία από τους συγκεντρωμένους συνάντησε τον διοικητή της ΔΕΗ Ζερβό, στον  ποίο υπέβαλλε τα αιτήματά μας. Ο διοικητής της ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι από 30 Απρίλη το οφειλόμενο χαράτσι που εμφανίζεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα μεταφερθεί στις εφορίες. Γίνεται επίσης προσπάθεια πλήρους διαχωρισμού του ποσού του χαρατσιού από το ποσό του ρεύματος στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Όσον αφορά τις διακοπές ρεύματος είπε ότι διακόπτεται το ρεύμα σε όσους δεν έχουν εξοφλήσει το ποσό του ρεύματος και όχι σε όσους δεν έχουν εξοφλήσει το χαράτσι.