Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Νέο Επικαιροποιημένο-Βελτιωμένο Εξώδικο

Σην Συνέλευση μας συμφωνίσαμε να τροποποιήσουμε το εξώδικο που θα αποστέλουμε στην Δ.Ε.Η. Είναι κατά μια έννοια πιο "επικαιροποιημένο", πιο "στοχευμένο", πιο "Πλήρες"...


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του (ονοματεπώνυμο) …………………………….. του (όνομα πατέρα) ……………  , κατοίκου (περιοχή) ………………, οδός ……, αρ. ……,
ΚΑΤΑ

1. Της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη, αρ. 30 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Κοινοποίηση προς:

1. Τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών
2. Την Ομοσπονδία µε την επωνυμία «ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΛΑ∆ΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΓΕΝ.Ο.Π./Κ.Η.Ε.)», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Στουρνάρη, αρ. 73-75 και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΘΕΜΑ: Το παράνομο της ιδιοποίησης και συμψηφισμού από τη ΔΕΗ, των απαιτήσεων από χρεοπιστώσεις της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και των τελών υπέρ ΕΡΤ, με την «ανταπαίτηση» που η ΔΕΗ θεωρεί ότι έχει έναντι των καταναλωτών, από την απαίτηση του Δημοσίου από το ΕΕΤΗΔΕ. Ενδείξεις τέλεσης του εγκλήματος της υπεξαίρεσης.

Επειδή αρνούμαι να καταβάλω το παρανόμως επιβαλλόμενο Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε, προτίθεμαι όμως να προβώ σε κατάθεση μέσω τραπέζης, ή μέσω των ταμείων της ΔΕΗ,  του ποσού που αντιστοιχεί σε κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος,   Επειδή στην περίπτωση που προβείτε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης, θα μου προκαλέσετε ανυπολόγιστη υλική ζημία και μέγιστη ηθική βλάβη, καθώς θα τεθούν σε άμεσο κίνδυνο στοιχειώδεις και ζωτικές ανάγκες της καθημερινότητάς μας (διατροφή, υγιεινή, επικοινωνία, φροντίδα παιδιών, της οικογενείας μου)  
Στην προκείμενη περίπτωση προκύπτει ότι η ΔΕΗ προχώρησε κατόπιν μονομερούς δηλώσεώς της προς εμένα (με τον – τους  από εκκαθαριστικό/ους …………………………… …………………… λογαριασμό/ους ρεύματος), σε μονομερή ή αναγκαστικό συμψηφισμό, που επέρχεται νομίμως κατά τους όρους μόνο, των άρθρων 440 έως 452 ΑΚ, ότι

Επειδή ο μονομερής ή αναγκαστικός αυτός συμψηφισμός έγινε μεταξύ των απαιτήσεων από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος (πιστωτικό του λογαριασμού ρεύματος) και του ΕΕΤΗΔΕ (χρεωστικό του λογαριασμού ρεύματος) ΧΩΡΙΣ να συντρέχουν οι όροι του νόμου, αφού η ανταξίωση που προτείνει η ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ) προς συμψηφισμό της δικής μου αξίωσης (πιστωτικό λογαριασμού) ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ, αλλά του Ελληνικού Δημοσίου που της έχει αναθέσει απλώς την είσπραξη, δηλαδή ΞΕΝΗ

Επειδή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΥΠΗΡΞΕ συμβατικός ή εκούσιος συμψηφισμός, που συνήφθη μεταξύ εμού / ημών  και της ΔΕΗ με βάση την αρχή της ελευθερίας των συμβάσεων (άρθρο 361 ΑΚ), αφού με την παρούσα Εξώδικη Δήλωσή μου, ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ προς τη ΔΕΗ ΑΡΝΗΣΗ καταβολής του ΕΕΤΗΔΕ,
Επειδή στην προκείμενη περίπτωση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ο μονομερής ή αναγκαστικός συμψηφισμός της απαίτησης από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος με την απαίτηση από το ΕΕΤΗΔΕ,

Επειδή στην προκείμενη περίπτωση είναι  προφανής η αδικοπρακτική συμπεριφορά της εταιρίας, η οποία γεννά σε βάρος της υποχρέωση αποζημιώσεως κατά το άρθρο 914 ΑΚ , 375 Π.Κ κλπ  
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με τη ρητή επιφύλαξή μου για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου


ΚΑΛΩ/ ΚΑΛΟΥΜΕ την ΔΕΗ όπως εντός είκοσι ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας
1. ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ με αντιλογισμό οποιοδήποτε παράνομο συμψηφισμό έχετε προβεί στο παρελθόν, δεδομένου α) της μη υπάρξεως απαιτήσεως προς συμψηφισμόν, β) των ενδείξεων υπεξαιρέσεως που κατά την άποψή μου προκύπτουν από το ιστορικό της παρούσας.
2. Η οφειλή μου από το ΕΕΤΗΔΕ ποσού ………… ευρώ, για χρέωση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου), να αναγραφεί ξεχωριστά, σε άλλο πεδίο του λογαριασμού (με ονοματοδοσία θεματικού πεδίου «ανεξόφλητο ποσό για ΕΕΤΗΔΕ από προηγούμενο λογαριασμό σας»), δεδομένου ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ο μονομερής ή αναγκαστικός συμψηφισμός της απαίτησης από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος με την απαίτηση από το ΕΕΤΗΔΕ. Περαιτέρω να απαλειφθεί και να μην επαναληφθεί ο συμψηφισμός των χρεώσεων και πιστώσεων από την κατανάλωση ρεύματος με το ΕΕΤΗΔΕ.
3. Να γνωστοποιηθεί η παρούσα στην όποια ιδιωτική εταιρία τυχόν αναθέσετε εργολαβικά το έργο της διακοπής της ηλεκτροδότησης της κατοικίας μου, λόγω άρνησης καταβολής του ΕΕΤΗΔΕ.

Σε διαφορετική περίπτωση

Σας γνωστοποιώ ότι α) θα υποβάλω αμέσως μήνυση κατά παντός υπευθύνου β) θα ασκήσω αγωγή με αίτημα την ανόρθωση κάθε  ζημίας μου, σύμφωνα με τις διατάξεις για τις αδικοπραξίες, εφόσον η άδικη πράξη  περιέχει και τους όρους της αδικοπραξίας.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη, αρ. 30 και εκπροσωπείται νόμιμα, προς γνώσιν της και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του. Επικολλήθηκε Τ.Ν. 1,15 ευρώ.
                                                                       Αθήνα, …../………. 2012
                                                                       Ο πληρεξούσος δικηγόρος