Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Eπίθεση ακροδεξιών την Τρίτη 3/4/2012 στην Λεωφόρου Παπάγου

Μαρτυρία για την επίθεση ακροδεξιών την Τρίτη 3/4/2012 στην Λεωφόρου Παπάγου
Την Τρίτη 3/4/2012 πραγματοποιήθηκε στην γειτονιά μας μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση από φοιτητές και κατοίκους της περιοχής μας. Διαμαρτύρονταν επειδή ακροδεξιές ομάδες επιτέθηκαν με σιδερογροθιές και γκλοπς στην σχολή του Μαθηματικού. Χτύπησαν φοιτητές, υπήρξαν δυο τραυματίες, ο ένας εκ των οποίον διακομίστηκε στο Νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος, διέλυσαν την Συνέλευση της Σχολής τους και βανδάλισαν την Πανεπιστημιούπολη.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ακροδεξιούς βρίσκονταν και μέλη της Κυπριακής φοιτητικής παράταξης ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ, η οποία διατηρεί υπόγεια γραφεία - "γιάφκα" στη γειτονιά μας. Εκείνη την ημέρα πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προστάτευαν την "γιάφκα", όπως διαπιστώσαμε όσοι μένουμε ή εργαζόμαστε στην περιοχή.
Μετά τη τέλος της πορείας (στην Πανεπιστημιούπολη) και ώρα 18:30 μέλη της συγκεκριμένης ομάδας επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια, νεαρό επί της Λεωφόρου Παπάγου. Δεν γνωρίζουμε αν συμμετείχε, όπως είχε κάθε δικαίωμα, ή όχι στην διαδήλωση, γνωρίζουμε όμως ότι αυτό που τον στοχοποίησε ήταν η κόμμωση των μαλλιών του.
Γνωρίζουμε, γιατί ήμασταν μπροστά, ότι όλα αυτά εξελίχθηκαν μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας η οποία παρά τις καταγγελίες και υποδείξεις περιοίκων και περαστικών αρνήθηκε να συλλάβει τους δράστες.
Τα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους και στην περιφέρεια της πόλης μας, δεν αφορούν δύο αντίπαλες "ομάδες" που δεν μας αφορά.
Η ακροδεξιά δεν είναι μία αντίδραση, μία διαμαρτυρία προς το Σύστημα. Αποτελεί παιδί του Συστήματος. Είναι η Χρυσή Εφεδρεία του Συστήματος. Αποφεύγοντας τις μεγάλες ιστορικές και πολιτικές αναλύσεις, αρκεί να θυμίσουμε ότι ο φύρερ της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στο payroll της ΕΥΠ.
Είναι η "πανούκλα" που θα απλώσει το Σύστημα πάνω στην Κοινωνία όταν το ίδιο νιώσει ότι απειλείται από τις αντιδράσεις του κόσμου. Μία Χώρα που βίωσε όλες τις μορφές του φασισμού στο πετσί της, δεν το ξεχνάει αυτό!
Καλούμε κάθε κάτοικο της Πόλης μας να απομονώσει και να καταδικάσει αυτές τις ομάδες και αυτές τις πρακτικές.
Καλούμε κάθε ενεργό και συνειδητό Πολίτη, κάθε έναν που ασφυκτιά με την κατάσταση της διαρκούς "έκτακτης ανάγκης", να αναλάβει αποφασιστική δράση, με όποιον τρόπο νομίζει, προκειμένου να σαρώσουμε την αντιλαϊκή λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση - τράπεζες - ΕΕ - ΔΝΤ.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο φασισμός πάντα επιδίωκε (και θα επιδιώκει) να καλύπτει, μέσω του λαϊκισμού και του Υστερικού Λόγου, το κενό της συμμετοχής μας στα κοινά για την απάντηση των προβλημάτων.
Τρίτη 3/4/2012
Ζωγραφιώτες ενάντια στα μέτρα
697 19 95 036